Sprostitev in rekreacija - Ribolov
Na območju občine Naklo deluje Ribiška družina Tržič. Družina gospodari z ribiškim okolišem, ki obsega Tržiško Bistrico s pritoki in Savo od izliva Tržiške Bistrice do jezu v Majdičevem kanalu, vključno s kanalom in vsemi pritoki Save na tem delu.

Družina upravlja tudi  z ribniki v Žejah velikosti cca. 1,5 ha. Tu smo zgradili v letu 1998 tudi ribiški dom. Ribniki so komercialnega značaja, torej lovni 12 mesecev. V dveh ribnikih je možen lov krapa, linja, ščuke, smuča, tolstolobika in ribjega drobiža; v ribniku postrvi je možen lov šarenke.

Naše vode, namenjene športnemu ribolovu, so izrazito salmonidne, naseljene s potočno postrvjo, šarenko in lipanom. V Savi pa kraljujejo tudi kapitalni sulci.

Za uspešno gospodarjenje imamo skupaj z ribiško družino Kranj v Zgornji Besnici ribogojnico, v kateri letno vzgojimo 500.000 kosov zaroda potočne postrvi. Gospodar družine je g. Janez Čadež, ki ima veliko zaslug za uspešno gospodarjenje.

Vse ljubitelje športnega ribolova vabimo, da obiščete naše ribolovne vode in se sami prepričate o lepotah, ki jih nudijo vode s katerimi upravlja ribiška družina Tržič. Vsem obiskovalcem želimo dober prijem in mnogo prijetnih trenutkov v našem okolišu.

Cenik in prodajna mesta kart ribiške družine tržič

Ribolovni okoliš Tržiške Bistrice