Koledar prireditev

PRIREDITEV OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

06.02.2019, ob 18:00 uri
6.2.2018, v Kulturnem domu v Podbrezjah

Občni zbor PGD Podbrezje

15.02.2019, ob 19:00 uri

Čistilna akcija

06.04.2019, ob 08:00 uri
6.4.2019
Lokalne Volitve 2014
Lokalne Volitve 2014
Smo člani Skupnost občin Slovenije

Sprostitev in rekreacija - Kolesarske poti - Na Cegelnico in k mlinčkom

Blizu osnovne šole stoji priznana picerija Bolero. Tu zavijemo na desno in se skozi Malo Naklo, ki šteje le nekaj hiš, skozi podvoz zapeljemo na Cegelnico. Že samo ime nas spominja na opeko, ki so jo tu včasih res žgali, saj na vznožju Udinboršta veliko ilovice. Danes tu stoji moderno naselje.

Po strmi cesti se peljemo do zadnje hiše na vrhu vasi. Tu si malo odpočijemo, saj je breg zelo strm in naporen. Makadamska cesta vodi naprej v Udinboršt. Po njej bomo nadaljevali v naslednjem izletu.

Mi pa raje zavijemo na desno na gozdno pot. Če imamo dobro gorsko kolo, lahko nadaljujemo do cilja. Sicer pa kolo raje pustimo pri zadnji hiši in se naprej odpravimo peš. Po 10 minutah hoje dospemo do jase sredi gozda, kjer nas čaka presenečenje!

Po jasi teče majhen potoček, prava mala ponikalnica, ki zaradi ravnega terena naredi nešteto ovinkov ali okljuk. Na potočku je desetine majhnih mlinov. Eni so narejeni zelo strokovnom, drugi so delo otroških rok. Skoraj ne moremo verjeti kako lepo!

Kranjski in naklanski upokojenci so ta romantičen prostor sredi gozda lepo uredili. Postavili so klopce, majhno božje znamenje za srečo in počistili okolico.

Pri mlinčkih ali v "upokojenski dnevni sobi" lahko preživimo zelo lepe trenutke ne glede na letni čas.

Trajanje izleta: 20 minut s kolesom, 30 minut peš
 
Autorji spletnega portala naklo: izdelava spletnih strani limonet